Det finns jobb inom IT!

Typ IT jobbar med…”typ it”. Ja, så enkelt är det. De har även nyligen anställt två studerande som går utbildningen Moln- och Virtualiseringsspecialist på Yrkeshögskolan Campus Mölndal. De fick jobb redan innan examen. Givetvis ska de gå klart och ta examen men sen väntar ett jobb.

Anställda direkt efter YH-utbildningen

Moln- och Virtualiseringsutbildningen kan ge jobb inom en mängd yrken. Två killar från samma klass kommer tillsättas till två helt olika jobb. Den ena ska bli chef för en bolagsförening i Bohus och leda tre it-tekniker, jobba med försäljning och hitta nya kunder. Den andre ska bli support och driftstekniker i Göteborg.

Båda har teknisk kunskap som vi varit med och skapat inom utbildningen, samt egna karaktärsdrag som behövs. Vår blivande chef har ledarskapsförmågor från tidigare yrkesliv och höga tekniska kunskaper. Teknikern är noggrann, strukturerad och kan förklara teknik med ett enkelt språk. Förmågor som blir allt viktigare, menar Magnus Olsson, Regionchef, Typ IT.

Support i världsklass

TYP IT säger att de har världens bästa support. De sticker ut i mängden eftersom de sätter 3rd line it-tekniker med 10 års erfarenhet i supporten istället för 1st line som är det vanliga. Det ger snabb och kvalificerad hjälp till kunder med it-utmaningar.

Vi håller hög standard och tappar sällan kunder. Vi svarar snabbt och kan avhjälpa problem direkt, berättar Magnus, Typ IT.

Engagemang som märks

Magnus sitter själv med i ledningsgruppen för Moln- och Virtualiseringsspecialistutbildningen på Yrkeshögskolan Campus Mölndal. Typ IT agerar gästlärare och har tagit emot många studerande på LIA genom åren.

Alla som jobbar på Yrkeshögskolan Campus Mölndal har ett stort engagemang för utbildningen, de studerande och utbildarna. De bryr sig verkligen och är professionella i alla perspektiv, avslutar Magnus.

Publicerad: 2022-09-01 11.29
Senast uppdaterad: 2022-09-23 09.02
Dela sida: