Ny elev på Campus Mölndal

Är du ny elev på Campus Mölndal och söker information? Eller har du studerat hos oss tidigare och har frågor inför din nästa kursstart?

På den här sidan hittar du information som är bra för dig att känna till innan du börjar på skolan. Det finns bland annat information om hur du får fram ditt schema och hur du loggar in på skolans nätverk. Du kan också se hur du ska logga in på lärplattformen vid fjärrundervisning och vem du ska kontakta om du inte kan vara med vid kursstarten.

Viktig information inför din kursstart

För att se ditt schema går du in på Schema24 och väljer den utbildning som du blivit antagen till att läsa. Du hittar dem under Klass om du är antagen till en utbildning eller under Grupp om du ska läsa fristående kurser. Glöm inte att även ställa in den vecka du vill se ditt schema för.

Preliminär antagning

Du är preliminärt antagen till de kurser som står med i ditt kursbesked. Det betyder att du senast vid kursstart måste vara behörig i dem för att få läsa kurserna. Om du vet att du har godkända betyg i den eller de kurser som krävs för att du ska vara behörig behöver du inte göra något annat än att komma till skolan vid kursstart.

När är mina första lektioner?

Du hittar information om dina första lektioner i ditt kursbesked. Där står datum, tid och sal för första lektionen för varje kurs som du är antagen till. Tänk på att din första lektion inte behöver vara samma dag som det formella startdatumet för kursen, utan senare samma vecka.

Skickar skolan in studieförsäkran till CSN?

Ja, vi kommer skicka in en studieförsäkran när du varit närvarande på en lektion. Studieförsäkran sätts separat för var och en av de kurser som du är antagen till, så det är viktigt att du kommer till samtliga. Tänk på att du också måste lämna studieförsäkran till CSN för att du ska få ditt studiemedel.

Vad händer om jag kan inte vara med på första lektionen?

Om du inte kan vara med på din första lektion måste du meddela oss. Om du inte gör det riskerar du att bli struken från kurserna som du är antagen till. Du meddelar oss genom att kontakta skolexpeditionen.

Skolexpedition Campus Mölndal
Krokslätts Fabriker 12 A
431 37 Mölndal
031-315 31 30
campus@molndal.se

Hur hittar jag till min sal?

På ditt kursbesked står vilken dag, sal och tid som den första lektionen är. Det kommer vara skyltat på skolan för att du ska hitta rätt. Du kan gå via innergården eller följa skyltningen från vår huvudingång. Skolexpeditionen kan hjälpa dig om du inte hittar.

Hur får jag mitt användarnamn och lösenord?

Om du är ny elev så får du ditt användarnamn och lösenord i ditt kursbesked. När du är på plats i skolan använder du dem för att logga in på skolans nätverk INTERNET-MOLNDAL. Om du studerar hemifrån använder du dem för att komma in på skolans lärplattform.

Det finns ett IT-stöd på skolan som kan hjälpa dig om du har problem med att logga in.

Dela på:

Senast uppdaterad