Om oss

Vi som arbetar på Yrkeshögskolan Campus Mölndal drivs av att bidra till att utveckla yrkeshögskolan till att bli landets främsta eftergymnasiala utbildningsform.

Vi - enhetschef, utbildningsledare, utbildningssamordnare, LIA-samordnare och våra underbara och engagerade lärare arbetar tillsammans för att erbjuda utbildningar på högsta nivå.

Genom ett kontinuerligt samarbete med våra samarbetspartners, både ledningsgrupper och företag/verksamheter från arbetslivet, kan vi leverera utbildningar och studerande som:

  • Tillför arbetsmarknaden nyexaminerade med rätt kompetens
  • Förutsättningar att anpassa sig till en föränderlig arbetsmarknad

Vår historia

Yrkesutbildningar har sedan början av 2000-talet varit en del av utbildningsförvaltningen i Mölndals stad. Under början av 2000-talet utbildade vi aktiveringspedagoger och EU-samordnare. År 2015 anställdes förvaltningschef Jens Holm och året efter lanserades Campus Mölndal.

År 2018 blev vi beviljade flera utbildningar inom yrkeshögskolan utöver vårt flaggskepp aktiveringspedagog. Nya utbildningar inom IT och studiehandledarutbildningen innebar en ytterligare satsning på yrkeshögskolan och vår nuvarande chef Sara Wickenberg anställdes för att driva den nya enheten Yrkeshögskolan Campus Mölndal.

Det senaste året, sedan år 2020, har Myndigheten för yrkeshögskolan gett oss förtroendet att även utbilda långa distansutbildningar och den nya utbildningsformen korta utbildningar.

Vår organisation

Yrkeshögskolan Campus Mölndal är i ständig utveckling. Vi blev för dryga två år sedan en egen enhet av Campus Mölndal och växer – både i personal, antalet utbildningar och inte minst antal studerande.

Yrkeshögskolan Campus Mölndal är en del av Utbildningsförvaltningen i Mölndals stad. Våra utbildningar är uppdelade i två utbildningsteam och två utbildningsområden.

Dela på:

Senast uppdaterad