Korta utbildningar Distans

Med en kort utbildning inom IT kan ditt företag kompetensutveckla personalen kostnadsfritt och du som är anställd eller i omställning får en efterfrågad utbildning.

Vi fick år 2020 förtroendet att bedriva korta utbildningar, Myndigheten för yrkeshögskolans senaste utbildningssatsning. Ett syfte med korta utbildningar är att svara mot arbetsmarknadens behov av fördjupad, breddad eller förnyad kompetens i arbetslivet. Ett annat är att bidra till att yrkeshögskolan blir ett tydligt verktyg i det livslånga lärandet. Samtliga utbildningar är avgiftsfria.

Våra korta utbildningar bedrivs helt på distans och är mellan 6 - 12 veckor långa. Som studerande ska du kunna kombinera arbete med studier. Onlineträffar sker alltid på eftermiddag och tidig kväll.

Fortsatt förtroende att bedriva korta utbildningar

Den 10 juni 2021 tog Myndigheten för yrkeshögskolan beslut om beviljande av korta utbildningar. Yrkeshögskolan Campus Mölndal blev beviljat fortsatt förtroende att bedriva;

Vi är mycket stolta över att vara en av 11 beviljade korta utbildningar inom IT i Sverige för denna ansökningsomgång. Utbildningen DevOps kommer erbjudas hösten 2021 och under 2022. Läs mer om utbildningen på utbildningens hemsida i länken ovan.

Korta utbildningar hösten 2021 och framåt

Hösten 2021 kommer Amazon AWS, 60 Yh-poäng och Continous Integration, Delivery och Deployment, 30 Yh-poäng ha sina sista utbildningsomgångar.

DevOps, 30 Yh-poäng blir därmed den enda korta utbildningen som startar våren 2022 på Yrkeshögskolan Campus Mölndal.

Du behöver uppfylla följande krav för att bli behörig till våra korta utbildningar inom IT;

  • Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan samt
  • Särskilda behörighetskrav - minst 12 månaders arbetslivserfarenhet eller eftergymnasiala studier inom relevant IT-område (utförligare förkunskapskrav finns beskrivet på respektive utbildningssida)

Läs mer om behörighet till yrkeshögskolan;

Sandra Hahn
Utbildningsledare Yrkeshögskola (YH)
0790-60 79 38
sandra.hahn@molndal.se

Solen sken på våra nya studerande!

Tygpåsar med Yrkeshögskolan Campus Mölndals logotyp på, i slottskogen.

Måndagen den 30 augusti 2021 startade över nya 60 studerande våra tre IT-utbildningar IT-projektledare, Moln- och virtualiseringsspecialist och .NET-utvecklare.

Efter en förmiddag online träffades alla i Slottsskogen för en eftermiddag av team building och kubb-spel. Under vecka 35 introduceras de studerande till skolan, livet som YH-studerande och påbörjar sin undervisning i utbildningarnas första kurser.

Vecka 37 introducerar vi våra aktiveringspedagoger

Varmt välkomna till Yrkeshögskolan Campus Mölndal!

Dela på:

Senast uppdaterad