Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vård- och omsorgsutbildning

Vill du utbilda dig för att jobba inom vård och omsorg? Mölndals stad erbjuder jobbgaranti till dig som har avslutat vård-och omsorgsutbildningen på Campus Mölndal.

Behovet av att anställa nya medarbetare inom vård och omsorg är ständigt stort. Anledningen till det är att befolkningen blir äldre och kräver också mer vård och omsorg. Många som idag arbetar inom vård och omsorg är äldre personer som inom kort kommer att gå i pension. Utbildningen Vård och omsorg passar dig som är social och vill arbeta med människor i en bransch som behöver anställa personal.

Snabbfakta

 • Start vår och höst
 • Längd 1 500 poäng, tre terminer
 • Studietakt 100%
 • Studieort Mölndal
 • APL 12 veckor (praktik)

Under utbildningen

På utbildningen Vård och omsorg läser du kurser inom både vård och omsorg. Dina yrkesstudier består av en teoretisk del med lektioner, föreläsningar och grupparbeten i lektionssalar.

Öva på ditt arbete redan under utbildningen

Den största delen av utbildningen sker på skolan, men du kommer även att ha praktik på en arbetsplats, detta kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande). På din praktik kommer du få öva på dina teoretiska kunskaper du lärt dig i skolan på ett praktiskt sätt. Din praktik kommer du ha på ett privat eller kommunalt vårdföretag och du kommer att bli tilldelad en handledare på arbetsplatsen som kommer stödja dig i arbetet.

Du kommer att vara ute på APL under 3 perioder, varje period är på 4 veckor. Utbildningen ger dig alltså 12 veckor praktik på en arbetsplats. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på att din APL-plats kan ligga långt från din bostad och att det blir restid till din APL plats.

Efter varje kurs som du klarar, får du betyg. Om du klarar hela utbildningen med godkända betyg och även gör ett godkänt gymnasiesarbete, kan du få ett diplom från Mölndals Vård- och omsorgscollege, VOC.

Ansökan

När ansökan är öppen, kan du göra det i vår kurskatalog:

image/svg+xml symboler

Kurser som du läser

Följande kurser är gemensamma för hela utbildningen. Utöver dem kommer du även att läsa 300 poäng inriktningskurser.

 • Etik och människans villkor
 • Hälsopedagogik
 • Medicin 1
 • Specialpedagogik 1
 • Psykologi 1
 • Psykiatri 1
 • Vård och omsorgsarbete 1
 • Vård och omsorgsarbete 2
 • Gymnasiearbete Vård och omsorg

Om du saknar betyg i Samhällskunskap 1a1 och/eller Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, kommer du få möjlighet att läsa dem som en del i utbildningen.

Efter utbildningen

Utbildningen Vård och omsorg ger dig kompetens att arbeta inom både den privata och kommunala vården. Vård- och omsorg­förvaltningen i Mölndal ger våra elever jobbgaranti. För mer information kring detta kontakta en studie- och yrkesvägledare.

Är du behörig att söka?

För att du på ett bra sätt ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll bör du behärska svenska och engelska språket i tal och skrift samt ha goda kunskaper inom matematik. Du bör även ha god datorvana och intresse för teknik och hårdvara.

Kontakt

För frågor kring ansökan och antagning kontakta Vägledning Campus Mölndal.

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
Telefon expedition: 031-315 10 14
vagledning.campus@molndal.se

Har du specifika frågor gällande utbildningen?

Är du intresserad av mer information kring utbildningen? Kontakta då utbildningsansvarig.

Joakim Ryttsén
Rektor
031-315 31 80
joakim.ryttsen@molndal.se

Ansökan

När ansökan är öppen, kan du söka utbildningen i vår kurskatalog. Du hittar mer information och datum för våra ansökningsperioder där.

JOBB DIREKT

Det bästa med Campus Mölndal är att kunna läsa en yrkesutbildning på heltid en kort period och sedan är man färdig och kan börja arbeta direkt.

Linda Sundstedt, 2017

SAMARBETE

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-22 11.25

84%

FÅR JOBB EFTER
VO-EXAMEN

81%

AV SFI-ELEVERNA REKOMMENDERAR OSS

100%

BEHÖRIGA
LÄRARE