Webbutvecklare

Har du känsla för design och gillar kreativa utmaningar? Vill du lära dig att skapa och utveckla webbapplikationer?

Då är denna utbildning som gjord för dig. Efter dina studier kommer du ha grundläggande kunskaper för att arbeta med design och skapa användarvänliga hemsidor. Du kommer även veta hur du ska anpassa dessa hemsidor efter olika webbläsare och plattformar. Du kommer kunna arbeta som till exempel Frontend-utvecklare, webbdesigner eller webbutvecklare. Du kan arbeta med både stora och små projekt antingen självständigt eller i olika team.

  • Längd 950 poäng
  • Studietakt 100%
  • Studieort Mölndal
  • Studiemedel Du är berättigad att söka studiemedel.

Håll utkik på GRvuxs hemsida för information om kommande starter och ansökningsperioder.

Utbildningen på Campus Mölndal är både teoretisk och praktisk. Du kommer bland annat lära dig både Agil projektledning och om olika programmeringsspråk så som HTML, CSS, JavaScript och PHP. Du får även bekanta dig med webbinnehållshantering- och CMS-system så som Drupal och Wordpress.

I din framtida yrkesroll kommer du ha kontakt med både kunder och uppdragsgivare. Därför kommer utbildningen även fokusera på att lära dig att vara serviceinriktad, kvalitetsmedveten och professionell. Inom branschen är det viktigt att du är driven, tar eget ansvar och är nyfiken på nya tekniker. Under utbildningen tar vi in gästföreläsare från branschen som ger dig input om teknikförändringar och kompetensbehov.

I din yrkesutbildning ingår praktik. Arbetsförlagt lärande innebär just att du är på en arbetsplats och genomför en del av din utbildning där. Under din utbildning får du följa en handledare som stöttar dig. Du kommer att följa din handledares arbetstider vilket kan innebära att du behöver arbeta helger och kvällar. Du kan även behöva arbeta tidigt på morgonen. Du får vara beredd på viss restid till din APL-plats.

Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte. Detta sker före din antagning så att du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

För att kunna läsa denna utbildning behöver du behärska följande språk i tal och skrift:

  • Svenska
  • Engelska

Du behöver även ha goda kunskaper inom matematik och ha god datorvana samt behärska till exempel Office-paketet.

Är du intresserad av mer information kring utbildningen? Kontakta oss via formuläret nedan.

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Logotyp för GRVux med vitbakgrund

Dela på:

Senast uppdaterad