Webbutvecklare

Är du intresserad av webbutveckling? Har du känsla för design och gillar kreativa utmaningar? Utbildningen till Webbutvecklare ger dig kompetens att på ett professionellt sätt skapa eller vidareutveckla befintliga webbapplikationer med de senaste teknikerna.

Efter den här utbildningen kommer du ha grundläggande kunskaper för att arbeta med design och att skapa användarvänliga hemsidor som är anpassade för olika webbläsare och plattformar. Du kommer att kunna arbeta som till exempel Frontend-utvecklare, webbdesigner eller webbutvecklare. Ditt arbete kommer sannolikt innefatta både små och stora projekt i olika team och självständigt arbete.

  • Längd 950 poäng
  • Studietakt 100%
  • Studieort Mölndal

APL (arbetsplatsförlagt lärande)

Under din studietid ingår det arbetsplatsförlagt lärande, APL. Det innebär att du under delar av din utbildning kommer vara på en arbetsplats. På arbetsplatsen får du en handledare som stöttar dig. Under din APL följer du handledarens arbetstider, det kan alltså betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din APL på kvällar och helger, samt att din APL-plats kan vara belägen en bit från din bostad.

Utbildningens innehåll

Utbildningen till webbutvecklare på Campus Mölndal är både teoretisk och praktisk. Under utbildningen kommer du att lära dig bland annat Agil projektledning, webbutveckling i både HTML, CSS, JavaScript och PHP. Du kommer även få bekanta dig med webbinnehålls­hanteringssystem, CMS-system, som Drupal och Wordpress.

Då du i din framtida yrkesroll kommer ha kontakt med både kunder och uppdragsgivare så kommer du även under utbildningen att lära dig att vara serviceinriktad på ett kvalitetsmedvetet och professionellt sätt. Branschen ser gärna att du är driven, tar eget ansvar och är nyfiken på de nya tekniker som kommer. På utbildningen Webbutvecklare kommer även gästföreläsare från branschen ge dig input på teknikförändringar och kompetensbehov.

Behörighetskrav

För att du på ett bra sätt ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll ska du behärska svenska och engelska språket i tal och skrift samt ha goda kunskaper inom matematik. Du bör även ha god datorvana och behärska till exempel Office-paketet.

Kontakt

För frågor kring ansökan och antagning kontakta Vägledning Campus Mölndal.

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

Är du intresserad av mer specifik information om utbildningen? Kontakta utbildningsansvarig.

Joakim Ryttsén
Rektor Skolenhet 1
Gymnasial vuxenutbildning
Yrkesutbildning på gymnasial nivå
031-315 31 80
joakim.ryttsen@molndal.se

Jonas Rydenstam
Utbildningsledare
GRvux-utbildningar och lärlingar
031-315 10 13
jonas.rydenstam@molndal.se

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-05-28 13.29