Utbildningar

På Frejagymnasiet ska du nå ditt framtida mål. Vi anpassar både utbildning och studiemiljö utifrån just dina behov.

Hos oss kan du läsa utbildningar inom den anpassade gymnasieskolans nationella och individuella program.

Nationella program som leder till jobb

Våra nationella program är hotell, restaurang och bageri och administration, handel och varuhantering. Båda programmen är yrkesprogram. Det innebär att du kan gå ut i arbete direkt efter avslutad utbildning. Under din studietid förbereder du dig för ditt kommande yrke, bland annat genom praktik i arbetslivet (APL).

Handplockade praktikplatser som passar dig

Att göra praktik är en viktig väg ut i arbetslivet, för att öva sitt yrke på riktigt och knyta kontakter. Vi på Frejagymnasiet samarbetar med ett stort nätverk av stora och små arbetsgivare. Din praktikplats är noga utvald efter dina intressen, behov och önskemål. Våra elever blir ofta erbjudna arbete där de gör sin praktik.

Unik möjlighet att göra praktik i Afrika

Frejagymnasiet är med i ett internationellt projekt som innebär att vi kan erbjuda praktikplatser i Kenya, Afrika. Projektet innebär stora möjligheter till personlig utveckling för dig som läser ett nationellt program hos oss. Fråga gärna mer om detta på Öppet hus!

Individuellt program - för utökad anpassning

Du som av olika skäl inte kan följa undervisningen på ett nationellt program kan gå det individuella programmet hos oss.

Vem kan söka till den anpassade gymnasieskolan?

Den anpassade gymnasieskolan är en frivillig skolform som vänder sig dig som gått anpassad grundskola eller träningsskola. Anpassad gymnasieskola riktar sig också till dig som inte tidigare gått i anpassad grundskola, men som inte når gymnasieskolans kunskapskrav därför att du har en intellektuell funktionsnedsättning.

Dela på:

Senast uppdaterad