Ångest, oro, psykisk ohälsa

Är du ung och mår psykiskt dåligt finns det flera platser du kan vända dig till.

En ung person ser ledsen ut, håller sig runt axlarna med händerna.

Elevhälsan

Om du går i skolan kan du få hjälp av elevhälsan på din skola om du känner oro eller inte mår bra. Elevhälsan finns på alla skolor, även på gymnasiet.

Ungdomsmottagningen

Mölndal ungdomsmottagning ligger i Krokslätt. Hit är du som är du upp till 24 år välkommen om du vill prata om hur du mår och har det, eller har frågor kring kroppen, sex och relationer.

Det finns även en ungdomsmottagning på nätet, UMO.

Mottagning för ungas psykiska hälsa

I Mölndal finns två vårdcentraler som särskilt tar emot unga (6-18 år) med milda psykiska besvär. Dessa vårdcentraler har uppdrag inom UPH, som står för ungas psykiska hälsa.

Är du äldre än 18, ta kontakt med din vårdcentral.

Kontakta vårdcentralen om:

  • du är mer ledsen än vanligt.
  • om du har svårt att hantera stress, oro och ångest.
  • om du har svårt att hantera ilska och aggressioner.

Hitta rätt inom vården

En väg in är ett kontaktcenter som ska hjälpa dig som är 17 år och yngre med psykisk ohälsa att hitta rätt i vården. Du kan kontakta dem genom vårdguidens e-tjänster eller genom att ringa 010-435 86 50. Öppettiderna för telefon är vardagar kl. 8.00-16.30

Mer information och stöd

Stöd och hjälp när du är ung och mår psykiskt dåligt. Sida på 1177.se med fler resurser för dig som är ung och mår psykiskt dåligt.

Psykologiguiden ung är en sajt för dig som är ung om psykologi och psykisk hälsa. Den tar upp ämnen som ångest, depression, stress och relationer. Du hittar en massa tips om hur du kan må bra och ta hand om dig själv bättre. De har även en grym länklista mer fler ställen du kan vända dig.

Sida med fler bra tips

Publicerad: 2022-03-07 15.29
Senast uppdaterad: 2022-04-04 09.54
Dela sida: