En utbildning med bred grund som ger flera valmöjligheter

Skolans goda rykte med engagerade lärare och utbildningsledare i kombination med en utbildning som ger mängder av valmöjligheter. Detta är några av anledningarna till att utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist sticker ut i utbildningsdjungeln.

Rasmus läser idag utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist på Yrkeshögskolan Campus Mölndal. För cirka ett år sedan stod han dock inför samma tuffa val som alla som vill börja studera: Vilken utbildning och vilken skola är rätt för mig?

Lyckligtvis hade Rasmus flera kontakter som tidigare hade studerat på Yrkeshögskolan Campus Mölndal och som hade talat gott om utbildningarna. Efter ett besök på öppet hus där han fick träffa utbildningsledaren var Rasmus säker på att Moln- och virtualiseringsspecialist var utbildningen för honom.

Jag fick en stark känsla av att här bryr de sig om sina studerande och erbjuder stöttning både med studier och kontakten med intressanta företag, säger Rasmus.

Utbildningen levde upp till förväntningarna

Rasmus upptäckte tidigt att det intryck som han fick under öppet hus stämde. Utbildningsledaren gjorde sig ofta synlig och fanns tillgänglig för att ge stöd och läraren för utbildningen var kunnig och entusiastisk men även öppen för att konstruktivt utvärdera kursplaner eller lektionsupplägg.

Det som gjorde att Rasmus valde att läsa till just Moln- och virtualiseringsspecialist var hans önskan om att få en bred grund som tillåter honom att vara flexibel och ha många valmöjligheter för vidareutveckling och spetskompetens.

Skillnaden mot det arbete jag tidigare haft är att valmöjligheterna kommer vara mycket större för vidareutveckling och jag kommer alltid kunna ha ett val att testa något nytt om jag känner att jag börjar fastna i min personliga eller professionella utveckling, menar Rasmus.

Det är aldrig för sent för att lära

IT är spännande och utmanande område under konstant utveckling. Rasmus menar dock att om du gillar problemlösning, interagera med kunder eller att alltid kunna hitta något nytt att lära dig så är detta en bra startpunkt för en sådan karriär.

Beroende på vad man har för förkunskaper kan startsträckan se annorlunda ut, men det är aldrig för sent för att lära sig, säger Rasmus.

Vill du veta mer om utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist? Besök utbildningssidan:

Publicerad: 2023-03-10 08.10
Senast uppdaterad: 2023-10-10 07.52
Dela sida: