LIA är ett framgångsrikt koncept för att rekrytera nya kollegor

Xenit sitter med i ledningsgruppen för utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist och ser många fördelar såsom att rekrytera nya kandidater.

Carl Ekener, HR Manager Xenit

Berätta om Xenit och vilka tjänster ni erbjuder?

Xenit är ett tillväxtbolag med tjänster inom cloud och digital transformation. Vi är Cloud Native med ledande kompetens inom molnrådgivning, molnmigrering, DevOps och CloudOps. Vi hjälper även våra kunder att utveckla, drifta och förbättra deras digitala arbetsplats. En modern arbetsplats som ger er ökad frihet och flexibilitet.

Xenit sitter med i ledningsgruppen för utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist, vill du berätta om samarbetet och vilka fördelar du ser?

Det finns en stor brist på resurser inom vår bransch. Vi behöver hjälpas åt för att locka fler till branschen. Jag tycker att vi i ledningsgruppen har delad syn på detta. Arbetet tillsammans med skolan upplever jag väldigt framgångsrikt och effektivt. Utbildningen utvecklas kontinuerligt med input från branschen, skolan och de studerande.

Ni har anställt studerande från utbildningen tidigare och ska nu ta emot en- till två på LIA. Vill du berätta om framgången och fördelarna med att ta emot på LIA?

Vi har väldigt positiva erfarenheter av LIA från utbildningen Moln- och virtualiseringsspecialist. LIA är ett bra sätt för studerande att prova på sina nya kunskaper i verkliga IT-miljöer och även få coaching av erfarna personer inom branschen. För oss som företag är det ett bra sätt för att hitta nya framtida kollegor. Det blir ett enkelt sätt för oss att anställa nya personer till vår verksamhet, då vi redan vet från LIA-perioden vad de går för och vi har även fått chansen att se om personligheten passar in i vårt företag. En annan positiv aspekt är att vi sparar mycket tid vid onboardingen, då vår organisation och de systemen vi använder inte behöver någon ytterligare introduktion. Den nyanställde kommer på detta sätt snabbt i gång med sitt arbete.

Hur ser kompetensbehovet ut framöver?

Behovet är fortsatt stort och jag bedömer att det kommer vara så ett bra tag framåt.

 

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker:

Publicerad: 2023-09-27 14.20
Senast uppdaterad: 2023-10-11 14.38
Dela sida: