Gång- och cykelväg Dalgångsgatan

För att öka andelen hållbara resor bygger Mölndals stad en gång- och cykelväg på Dalgångsgatan.

En del i att skapa ett hållbart resande är att bygga bort sträckor där cykel och biltrafik samsas om samma körbana. Ju fler som tar bussen, går och cyklar desto bättre utrymme blir det på gatorna för de som behöver ta bilen.

Det här gör vi

På Dalgångsgatans lokalgata kommer vi under hösten att bygga en gång- och cykelväg med belysning på gatans sydöstra sida. Där saknas idag en separerad gång- och cykelväg och är en högt prioriterad utbyggnad i stadens cykelplan för att skapa en sammanhållen infrastruktur.

Vi bygger även ett hastighetssäkrat övergångsställe och cykelpassage över Dalgångsgatan i höjd med Bruns backe, för att öka trafiksäkerheten när man ska korsa gatan där.

När vi bygger gång- och cykelvägen på Dalgångsgatan kommer befintliga hastighetsgupp tas bort men hastighetsdämpning kommer att ske genom att körbanans bredd smalnas av när gång- och cykelvägen byggs. Samtidigt kommer vi se över parkeringsregleringen längs med gatan.

Vi kommer dessutom att justera vändplatsen och brunnar. Vid in- och utfarter till fastigheterna kommer kantstenen att sänkas, så att det går att korsa gång- och cykelvägen på ett smidigt sätt när du ska ta dig in och ut från din fastighet.

När pågår vägarbetet?

Arbetet kommer börja under hösten 2023 och pågår till vintern.

Tack för ditt samarbete och förståelse när vi utvecklar och förbättrar vår infrastruktur.

Relaterad information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad