Vi byter ledningarna i Svirvelgatan

Under våren 2024 gör vi ett planerat underhållsarbete med vattenledningarna i Svirvelgatan.

En flicka med ljus tröja och en pojke med en randig tröja står och tittar på varandra samtidigt som de dricker vatten ur varsitt glas.

Mölndals stad kommer att byta dag-, spill- och dricksvattenledningarna i Svirvelgatan under våren 2024. Ledningarna i Svirvelgatan har levt ett långt och innehållsrikt liv och förtjänar nu att få pensioneras och nya ledningar får ta vid.

Arbetet pågår

Vecka 7 fram till juni 2024.

Missfärgat vatten?

Efter ett vattenarbete, oavsett om det är planerat eller beroende på en läcka, kan vattnet komma stötvis och vara missfärgat. Det är ofarligt att dricka vattnet. Missfärgningen beror på att det kommit in luft i ledningarna när de öppnats vilket gör att järn och manganutfällningar lossnar i rören. Spola tills vattnet blir klart igen om det händer.

SMS vid VA-störningar

Mölndals stad använder sig av SMS vid akuta eller planerade avbrott i dricksvattenleveransen. Om ditt mobilnummer inte är registrerat på din adress (till exempel om det är en företagsmobil, kontantkort etcetera) behöver du själv registrera ditt nummer. Du kan även ange en e-postadress om du vill få information dit.

Du kan kontrollera om det finns ett nummer registrerat på din adress för att vara säker, vissa teleoperatörer verkar inte leverera nummer.

Läs mer om SMS-avisering, där kan du kontroller eller ange ditt nummer eller e-post.

Läs mer om andra VA-arbeten och vägarbeten.

Relaterad information

Det här får du för avgiften

När vi gör arbeten på ledningsnätet gör vi det för att du och alla andra invånare ska ha vatten i kranen. Avgifterna som du som fastighetsägare betalar för vatten och avlopp går till drift, underhåll och investeringar för att säkra ett rent dricksvatten och ett välfungerande avlopp också i framtiden.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad