Gör din röst hörd!

Mölndals unga röster, MUR, hjälper dig som är ungdom och ung vuxen att påverka i kommunen.

Är du helt ointresserad av politik, eller kanske jätteintresserad? Oavsett hur intresserad du är finns det sätt för dig som är ung att påverka i kommunen.

Att göra din röst hörd behöver inte vara krångligt. Du behöver inga förkunskaper för att vara med i MUR.

Du kan delta i MUR på två olika sätt: ungdomsforum och ungdomspanelen. Du kan vara med på båda. Läs mer om sidorna nedan.

Ungdomsforum

Ungdomsforumet kommer bestå av en grupp ungdomar, 13-19 år gamla, som ska fungera som länken mellan unga i Mölndal och kommunens politiker och tjänstepersoner.

Forumet kan själva bjuda in till dialoger mellan unga i Mölndal och beslutsfattare kring en aktuell fråga, eller ta emot förslag och tankar från andra unga i kommunen.

Mölndals ungdomsforum är helt nytt och kommer starta våren 2024. Därför finns det just nu stora möjligheter att vara med och påverka vad ungdomsforumet ska göra och hur det ska fungera.

Är du intresserad av att vara med i ungdomsforumet?

Skicka in en intresseanmälan nedan så får du en inbjudan till informationsträffarna och ett meddelande när det är dags att dra igång forumet. Du förbinder dig inte till något genom att skicka in en intresseanmälan.

Ungdomspanelen

Ungdomspanelen är en intresselista för dig mellan 13 och 24 år som är är intresserad av att bli inbjuden till att tycka till i olika frågor via sms. Ungdomspanelen är helt ny och startar upp under våren 2024.

Du kan till exempel bli inbjuden till ett möte mellan unga och beslutsfattare i kommunen för att diskutera en aktuell fråga som rör unga. Efter mötet får du veta vad som händer med frågan eller vilka beslut som tog.

När du anmält dig till ungdomspanelen är du bara med på de dialoger som intresserar dig.

Vill du vara med i ungdomspanelen?

Fyll i ditt mobilnummer och annan info om dig, så får du inbjudningar när vi är igång!

Kontakt

Kim Henriksson
Samordnare ungas inflytande
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-67 75 18
ungaroster@molndal.se

Publicerad: 2024-01-30 17.00
Senast uppdaterad: 2024-04-25 17.57
Dela sida: